In In 1993 stappen vier jongens de muziekschool van Veenendaal uit en duiken als Precarious Infancy het magazijn in. Eén jaar later ziet de eerste demo Infancy's gone het licht met vier eigen nummers. De band ontwikkelt zich halverwege de jaren 90 tot een pop/rock formatie van enige naam in de regio. Optredens in kroegen, op personeelsfeesten, talentenjachten en schoolfeesten volgen elkaar snel op en worden door het publiek steeds enthousiaster ontvangen. Hoogtepunt is de winst van een talentenjacht in de Utrechtse Jaarbeurs, waar voor 5.000 studenten wordt opgetreden.

Eind jaren 90 wordt het enige tijd rustig rond de band totdat in 2001 de tweede demo Mom wordt opgenomen. De ontwikkeling van de band komt in een stroomversnelling: Alex geeft zijn gitaar over aan nieuwe gitarist Ralph en richt zich puur op zang. Een jaar later neemt de band na 10 jaar afscheid van drummer Gert Jan die privé en band niet meer kan combineren. Met nieuwe drummer Jeroen in de gelederen, besluit de band de naam Precarious Infancy in te korten tot Prec.

In april 2005 zorgt Paul - die Jeroen als drummer opvolgt - voor een nieuwe impuls. De band kiest ervoor om zich volledig te richten op het spelen van rockcovers. Sindsdien zit Prec enorm in de lift: er volgen veel optredens en de band neemt een derde demo op.

Een avond Prec staat garant voor ongeremde energie, enthousiasme en spelplezier. Rockcovers zonder bluf van bands als Muse, Rage Against the Machine, Life of Agony, System of a Down, Green Day, LostProphets, Red Hot Chili Peppers, Living Colour en Blur.

Printversie